TV och Filmkväll

Varit en lugn lördag. Jag och S har inte gjort någonting idag förutom att städa lite, äta pizza, äta chips och titta på Family Guy-maraton som gick på 6:an mellan 18 och 23. Family Guy är en av mina favoritserier; helt sjuk humor precis i min smak! :) idag impulsköpte jag en burk fiskbullar i hummersås och åt upp helt på egen hand. Känns som att det enda jag gjort idag är att äta!

Just nu tittar vi på American History X (ska skriva mer om den filmen senare). Det är i alla fall en av mina favoritfilmer som jag rekommenderar starkt! Så, titta på den!

Det kommer bli rätt lite uppdateringar nästa vecka då jag och S åker iväg på Uppsala Reggae Festival. Ska försöka blogga från min iPhone, men kan inte ladda upp bilder förrän jag kommer hem så ni får hålla till godo. Nu ska jag se klart på filmen och sen blir det sängen, puss och godnatt!
       2010-07-31 / 23:42:57
      TV & Film /  Kommentera

Tatueringsplaner

Jag har länge velat tatuera mig. Ända sedan jag var runt 14 år så har jag drömt om att en dag kunna ha råd att etsa fast någonting vackert på min hud. Och jag har bestämt mig. I temat "Flora och Fauna" ska jag tatuera in en nässelfjäril, liljekonvajler och nyckelpigor. Även små blå fjärilar som jag glömt bort vad dem heter.
Så långt har jag kommit än så länge.

Förhoppningsvis kommer jag att ha råd att göra den första redan i slutet av augusit. Hoppas hoppas hoppas! Det kommer förmodligen göra sjukt ont, men kommer vara värt det. Det är jag helt säker på!
       2010-07-31 / 16:01:36
      Vill ha /  Kommentera

Fredagsmys

Fredagskvällen spenderades med S, Samuel och Andreah. Vi drack lite öl och lyssnade på musik. En stund satt alla dessutom och läste tidningar. Mycket underligt! Det var en trevlig kväll. Jag gick och la mig runt tre och när S gjorde mig sällskap vet varken han eller jag. :).



Idag ha vi bara tagit det lugnt och ätit pizza och kollat på tv. En härligt seg och lugn lördag!
       2010-07-31 / 15:27:37
      Festligheter /  Kommentera

Nyhet: Asteroid 1999 RQ36

Läste precis en artikel i Aftonbladet där forskare hittat en asteroid som är på väg emot jorden. Asteroiden, vid namn 1999 RQ36, riskerar att kollidera med jorden om bara 172 år. Sannolikheten? 1 på 1000.
(Då ska tilläggas att sannolikheten att få Yatsy i ett slag är 1 på 1256, dvs en mindre chans)
Den tidigare asteroiden som legat på topplistan över risk är Apophis som med sannolikhet 1 på 250 000 ska kunna frontalkrocka med jorden år 2029.



Jag är inte särskillt rädd för jordens undergång. Jag vet att naturens och rymdens krafter är så mycket större och mäktigare än oss, så det är redan avgjort vad som kommer klara sig längst. Däremot tycker jag att rymden, planeter, stjärnor och asteroider är oerhört intressant!

Vad tror ni om detta?
Är det domedagen år 2012, asteroiden 1999 RQ36 år 2182 eller asteroiden Apophis år 2029? Eller inget av det?

För att läsa artikeln klicka här.
       2010-07-29 / 23:24:03
      Nyheter /  Kommentera

Film: The Lovely Bones

Klockan är sent, men inte tillräckligt sent för att gå och sova. Just nu kollar S och jag på Mission Impossible som går på TV4+. Minns absolut ingenting av filmen och det jag trodde jag mindes, var från en helt annan film. Duktigt! Börjar nästan fundera på om jag över huvudtaget sett den här någon gång?
*



Igår kollade vi på "The Lovely Bones" (baserad på boken med samma namn, sv titel: "Flickan från ovan").
Filmen handlar om en 14-årig flicka vid namn Susie Salmon som blir mördad. Från sin plats i himlen följer hon sin familjs sökande efter tröst och pappans samt polisens arbete att hitta mördaren. Man får även se glimtar från hur Ray, pojken hon är kär i, klarar sig igenom sorgen tack vara den udda Rose.

Den var mycket sämre än boken och väldigt virrig. Den var 2 timmar lång och det kändes som att den längden faktiskt inte behövdes. Många scener som hade kunnat klippas bort och några saker som hade kunnat förklaras och visas på ett bättre sätt.  Nu har ju jag läst boken och blir väl då lite partisk kanske, men S har inte läst och jag var tvungen att förklara på många ställen vad det var som hade hänt.

Den får faktiskt bara 2/5 cupcakes.
Sorgligt nog.
       2010-07-29 / 22:28:01
      TV & Film /  Kommentera

När man dödat romantiken i ett förhållande


Jag frågar - Älskling, kan du värma mina fötter?
Resultatet? Se nedan.

 

Arbetsintervjun gick bra. Dom skulle höra av sig näst-nästa vecka som senast så är bara att hålla tummarna. Inväntar även svar från arbetet som Restaurangbiträde på ett av mina favoritställen i Uppsala. Och som Barnpassare på SATS. Många bollar i luften, låt mig fånga åtminstone en.

 

Det är regn och mycket tråkigt väder idag. Då är det extra skönt att bara vira in sig i en bubbelgums-rosa filt och titta på 2½ Men och kramas med S.

       2010-07-29 / 19:52:58
      Vardag /  Kommentera

Intervju-nerver

Oj, vad nervös jag är inför arbetsintervjun imorgon! Känns både spännande och läskigt på samma gång. Försöker komma på kläder att ha på mig. Har bara bestämt smaragdgröna naglar så outfiten går utifrån det. Håll en tumme för mig imorgon klockan 11. Det är alltså en intervju för jobbet som telefonförsäljare i Uppsala Buisness Park. :) med fast lön + provision och semesterersättning.
       2010-07-28 / 20:05:01
      Vardag /  Kommentera

Working Girl

Var en mycket trevlig dag igår med mycket kaffe och rökande. När jag kom hem satte jag mig och sökte massa jobb, så nu får man se hur det går med det. Blev en stor variation på arbete så som städare, barnpassare, restaurangbiträde och telefonförsäljare. Man får ta det som finns!

Idag ska jag söka ännu fler jobb. S och jag kanske ska åka ut till Söderfors och gå på deras motsvarighet till Rusta och ÖoB. Minns inte vad det hette, men det ska bli roligt i alla fall. Fint väder idag. I like!



Köpte två nya nagellack igår också från Cubus. Ett skogsgrönt och ett mörkrött. Där kan man köpa de små depend-nagellacken 2st för 39:-. Så in dit och kika lite!

Puss Ciao!
       2010-07-28 / 13:42:13
      Vardag /  Kommentera

Fikastund har guld i mun

Ska snart iväg in till Uppsala för att fika med Sofie. Har lyssnat på Soundtracket till Titanic på inte riktigt helt normal volym. Men pampig filmmusik är bland det bästa jag vet. Faktiskt! (: Igår såg jag och S på filmen "Clash of the titans" och den var helt okej faktiskt. Lite lustig på vissa ställen och spännande på andra. Den påminner väldigt mycket om filmen "Percy Jackson och kampen om åskviggen", men annars var den bra.



Dagens outfit är följande:
Linne och Kofta från H&M
Jeans från Weekday (CheapMonday)
Smycken från Glitter
       2010-07-27 / 12:35:56
      Dagens Outfit /  Kommentera

Bakom ett berg av papper

Sitter med pannan i djupa veck inför min enorma hög med räkningar. Har varit tvungen att ringa till Inkassoföretaget för att ens få reda på hur mycket det är jag egentligen ska betala, då ingen av räkningarna ens visade i närheten av rätt. Bra koll! Not!
Nu är i alla fall det gjort. Skulle även ringa till Tele2 och höra vad jag har för räkningar som ligger där, men telefonkön var 40 minuter så nä.



Idag är det kasst väder och ännu kassare i plånboken. Fy bubblan!
       2010-07-26 / 10:44:53
      Vardag /  Kommentera

En händelsrik helg

Inte varit mycket uppdateringar här under helgen, men det är för att jag har haft fullt upp! Fredagen bjöd på äventyr med Storebror, Lillebror och Stefan. Vi satt på Palermo och drack några kannor öl och skrattade högt. Det var mycket roligt och trevligt!



Senare gick jag och Stefan med några av mina favoritpojkar till Skeppet där vi träffade på Kristin och Hanna. Vi stannade till klockan 02:00 och var tvungna att springa till tåget för att det var felskyltat. Hjärtattack! Som ni ser på bilderna förekom det en del drinkar...



Igår, lördag, så var det tjejkväll med favoriterna Kristin, Hanna och Sofie. Vi drack vin och åt melon, ost och kex och pratade massor och allt och ingenting. Bland annat skott i råttan och kottsnaskning. Mycket otrevligt. På ett roligt sätt! Haha!

Idag har jag inte gjort så mycket alls. Plockat upp lite saker och fixat garderoberna. Nu kollar vi på Alien 3 och sedan blir det sängen!
       2010-07-25 / 23:03:27
      Festligheter /  Kommentera

In till stan med pojkarna

Nu sitter J och J här i soffan och äter kinamat. Hjärtat håller på att klä på sig och sen ska vi åka in till stan. Vi ska till Rusta och så ska vi till Gränby. Senare ska vi till min lägenhet i Gottsunda och hämta kläder, skor, prylar, badlakan och massa andra saker. Min bokhylla också!

Hörs senare!
       2010-07-23 / 12:22:24
      Vardag /  Kommentera

Tjej-öl?

Hittade precis en väldigt spexig öl. Med Rosa etiketter!

Vem skulle inte vilja gå med det där sex-packet under armen på väg till festen?

 

 

 

Vet inte om det är på riktigt eller bara påhitt, men jag skulle i alla fall köpa det på en gång om jag hittade det!

       2010-07-22 / 21:24:07
      Vill ha /  Kommentera

My best friend

Hon heter Caroline. Hon är fin. Och min. Jag älskar henne. Nästan ohälsosamt mycket.
Trots en rätt enorm orkan i våran relation så är vi på väg att hitta tillbaka till varandra.
Hon är en del utav mig. Hon är min arm, min fot, mitt hår. Mina ögon, öron och läppar.
Hon är mig. Jag är hon.

       2010-07-22 / 20:57:56
      Vardag /  Kommentera

Uppsala Reggae Festival - planering

Först en negativ sak angående festivalen: I will have my period that week. Det suger.

Men outfiten är klar och en liten inköpslista på vad man borde ta med sig:
Tält, Intimvåtservetter, Treo och Kudde till exempel.
Är så glad att det i alla fall blev en festival i år, även om det är 7 km från min lägenhet i stan. Vi ska ändå tälta och njuta av campingkulturen. S säger att han ska ha rosa peruk och kalasbyxor på sig. Jag är skeptisk. Haha!

Är det någon av er som ska dit eller är det bara vi som kommer invadera campingen på egen hand?

       2010-07-21 / 16:20:20
      Musik & Låttexter /  Kommentera

NightyNight!

Nu har jag städat i sovrummet och bytt lakan i sängen. Nästan så att jag längtar efter att gå och lägga mig. S ligger och kollar på film bredvid mig i soffan. Är ganska trött efter en lång dag med trevliga händelser.

Puss och Godnatt
       2010-07-21 / 01:01:25
      Vardag /  Kommentera

Charlie Harper's mother

Jag fullkomligt älskar Evelyn Harper - från tv-serien 2½ men. Hon är ond, cynisk, egoistisk, kallhjärtad och helt underbar! Hon ser sin egen vinning i varje tragedi och drar sig inte för fula knep. Och Berta - deras hushållerska - en helt fantastisk karaktär. Som en bulldog med eget intresse i allt och som inte låter någon bossa över henne.

Tänkte bara att ni ville veta!
Tycker att alla borde börja titta på serien 2 ½ Men.

 

       2010-07-20 / 23:06:21
      TV & Film /  Kommentera

Middag i Månkarbo

Precis kommit tillbaka från en mycket trevlig middag i Månkarbo tillsammans med Fredrik, Björn och Yvonne. Grillat kött med klyftpotatis och sallad och grillsås. Vi satt och pratade länge ute på verandan och jag och Fredrik åkte lite långboard. Jag är en gudinna på skate. Lovar! Funderar på att skaffa mig en egen. :)


Anledningen till middagen var i grunden för att Fredrik åker iväg till USA på söndag för att studera i 4 år. Vilket är sjukt konstigt och läskigt men jag är mycket mycket mycket glad för hans skull. Vet att det är en av hans allra största drömmar och jag önskar honom all lycka till!

 

Jag och hjärtat var precis och köpte godis och läsk och det blir nog en lugn kväll med film. Mys!
       2010-07-20 / 21:49:35
      Festligheter /  Kommentera

Urladdning



Jag blir så fruktansvärt less på när människor (eller kryp kallar jag dem hellre) ska snacka skit och backtalka en inför andra. Om man har någonting att säga OM mig, säg det TILL mig.

Jag har svårt att förstå vad man tjänar på själv att sitta och säga elaka saker om andra, om man inte kan säga det till personen ifråga själv. Vad är det som är så tillfredställande med att säga saker i smyg?

Du har mitt nummer.
När du skaffar dig stake nog så kan du ju höra av dig och säga det du har på hjärtat.

Tills dess: SHUT THE FUCK UP!
       2010-07-19 / 22:30:03
      Anger Management /  Kommentera

Tierp Tierp Tierp

Precis ätit massa tacos med hjärtat. Blev som vanligt massa left-overs så nu kan man göra tacogratäng imorgon. Yum! Det ser ut som att ett ordentligt oväder är på väg in över den lilla hålan Tierp där jag bor. Jag hoppas på åska och en riktig regnskur.

Tierp, för övrigt, vilket är den lilla håla där jag bor som sagt. Har inte så mycket spexiga saker alls. Här finns ett hemköp, ett konsum, ett ica och ett lidl. Här finns måleriaffärer, Iris hattmode och Skytts begravningsbyrå. Och ett vattentorn. Det finns 4 mäklarkontor, två mackar och ungefär 5 kebab/hamburgerställen. Och ett solarie. Och ett stort gäng med alkoholister och knarkare. Ja, det är sant. Här finns också ett sjukhus och tre kyrkor. För att ta sig in till Uppsala måste man åka tåg i 40 minuter.

Här bor jag tillsammans med S, tre katter, tre ormar och fyra råttor.



Men ärligt så trivs jag ändå bra här. Och det beror helt och hållet på S.
       2010-07-19 / 20:55:48
      Vardag /  Kommentera

Allt skit jag gjort. Allt skit jag sa.

Sovit bort nästan hela dagen idag. Det suger. Spelar Ludwig Bell på högsta volym och skriker från mitt hjärta med i texten. För jävlar i min låda vad jag är "jaget" i den låten. Jag förtjänar hur jag mår.

Vet inte ens hur jag ska kunna lösa allt jag en gång ställde till med. Jag börjar med att säga Förlåt.
Förlåt förlåt förlåt, min älskade. Jag vet jag är en idiot.'
Det var aldrig meningen att göra dig illa, göra någon illa, göra saker problematiska och svåra och förjävliga och omöjliga. Nej, aldrig. Jag ville ge dig världen, den bästa utav världar.

Problemet var att jag inte finns där.
Det är jag som är omöjlig och problematisk och svår och förjävlig.
Det är jag.
       2010-07-19 / 15:33:31
      Blue /  Kommentera

Ludwig Bell & Oskar Linnros





       2010-07-19 / 15:21:07
      Musik & Låttexter /  Kommentera

Nagellack!

För några dagar sedan köpte jag nagellack. Har just nu festfixat mina naglar med det neongula, blev mycket fint! Lite synd dock att det är lite väl transparent även fastän man har tre lager. Dock är det snabbtorkande och väldigt spexigt. Lyfter vilken tråkig outfit som helst! :D




Ikväll blir det nog lite fest. Puss!
       2010-07-17 / 18:26:36
      Nova Tipsar /  Kommentera

I skuggan av ett träd

Nu sitter jag i gräset på Centralstationen i Uppsala. I skuggan av ett träd väntar jag på syster och aiko som ska få en present. Det är skönt här. Egentligen borde jag ta mig mer tid till att vara ensam, bara sitta någonstans och vänta på vad som helst. Har inte ens musik i lurarna utan lyssnar bara på den lilla fontänen framför mig. Det är fint här. Inga dumma ungar har haft sönder rabatterna, inga ölburkar i vattnet. Bara blommor, gräs och träd. Åh, den här sommaren har varit både kaotisk och hemsk och fantastisk. Men jag känner att jag lever. Om jag lägger handen mot min bröstkorg känner jag det lilla trashjärtat picka där inne och det är så skönt. Jag kan lyssna till mina andetag utan att vara rädd för att luften ska ta slut. Just idag är jag glad, just idag är jag stark.
       2010-07-16 / 14:07:19
      Blue /  Kommentera

Älskade Uppsala

Nu sitter jag på tåget mot älskade Uppsala. Ska möta syster med hund och sen ta en fika med Sofie innan hon bilar ner till Tyskland. Det är fint väder idag, men lite svalare än igår och tåget har underbar AC :D. Idag har jag och S en alldeles speciell dag tillsammans som dock är hemlig än så länge. Men förhoppningsvis involverar kvällen någonting mysigt och fint! Ska överraska honom med någonting när jag kommer hem :) puss puss
       2010-07-16 / 13:13:00
      Vardag /  Kommentera

Dagens Outfit

Linne från GinaTricot
Shorts från NewYorker
och ett skavsår från mina Rebook-skor

       2010-07-15 / 18:42:53
      Dagens Outfit /  Kommentera

Kärleksmums!


       2010-07-15 / 17:05:49
      Foto & Bild /  Kommentera

Ett snabbt hallå

Oj, nästan hela dagen har gått och jag som inte uppdaterat er om mitt innehållslösa liv. :) Vi har precis ätit spaghetti och köttfärssås med massa vitlök i, yum yum! Det är fantastiskt sommarväder idag också och jag hoppas att vi tar oss ett kvällsdopp i bergstäkten. Tycker att det är extra skönt att bada på kvällarna :)
       2010-07-15 / 15:57:51
      Vardag /  Kommentera

Kvällspromenix

Jag och hjärtat gick på en lång promenad för ett tag sedan. Gick först upp till aspenbadet, sedan ner till brandstationens övningsplats, in på en stig bland en miljard myggor och sedan hem igen. Var skapligt trötta i benen när vi kom tillbaka, men det är alltid lika härligt med en kvällspromenad. :) vi tar alltid minst en promenad om dagen! Nu blir det ligga i soffan ett tag och titta på Bruce Willis på 6:an. Godnatt, kära vänner! Det är en dag imorgon också.
       2010-07-14 / 23:05:20
      Vardag /  Kommentera

Navelsmycken sökes

Åh, var och badade idag igen. (såklart med S, J och J). Var varmare i vattnet idag, riktigt skönt! Kan inte förstå varför jag inte badade mer förra sommaren. Eller jag badade inte en enda gång förra sommmaren. Skäms på mig! Året innan det badade jag en gång i Fjällnora och det slutade med urinvägsinfektion. Kanske därför som jag inte var alltför taggade året efter, haha!

Ska ta och köpa nya navelsmycken så fort jag får pengar igen.
Några tips på vart man kan hitta fina någonstans?
Jag gillar blommor, fjärilar och annat "typiskt flickigt". Gärna i färg som rött och blått och grönt och gult.
Just nu äger jag bara läkstaven och ett rött smycke med en blomma och en pärla på. Dags att skaffa mer liksom!

       2010-07-14 / 19:03:34
      Vardag /  Kommentera

Mat: Korv och Makaroner!

Nu står S i köket och diskar, sen ska han göra korv och makaroner! Yum!

Jag älskar Korv och Makaroner. Det är gott, det är går snabbt, det är enkelt. Plus att det är en av de få grejjerna jag kan tillaga utan att bränna ner hela köket. Haha! Jag är värdelös i köket. Jag tycker det är kul att laga mat, men jag suger hårt på det. Därför är det bra att jag och S har en tyst överenskommelse att han diskar och lagar mat och jag städar. Mycket praktiskt!

       2010-07-14 / 14:58:05
      Vardag /  Kommentera

Jibberish

Vaknade 04:42 inatt av att det var så fruktansvärt varmt i sovrummet så att jag var tvungen att gå upp ett tag och tugga isbitar. Lyckades sedan somna om och sov till halvtolv då S kom och kramade om mig och så att det var dags att gå upp.

Vet inte alls vad dagen har att bjuda på. Både Jag och S är rätt sega och jag har jätteont i både ögonen och benen. Inte kul alls! Vi ligger och kollar på Stargate SG1 på 6:an just nu, S smular ner hela soffan med chips. Haha! Kanske blir det en badtur idag igen. Får se får se!
       2010-07-14 / 13:12:22
      Vardag /  Kommentera

Kort och koncist

Är någon form av gathering i vårt vardagsrum. Jag vill sova, S säger att jag inte får. Typiskt! Well, bra musik i alla fall. Snart sängen. Puss!
       2010-07-14 / 00:23:05
      Vardag /  Kommentera

En sommardag i oasen

Kommit hem från badet nu. Var jättemycket folk där, jätteskönt i vattnet och jag höll på att somna i solen. Tur att S kom upp och droppade vatten på mig. Han är så fin när han är alldeles blöt och rufsig och varmt. Det är helt sjukt varmt just nu; 32 grader! Man ser hur gummi från bildäcken smält mot asfalten på vägarna, stört! Just nu står S och diskar och sen ska vi gå över och dricka en öl eller två hos Micke.

För övrigt så älskar jag glass. Jag älskar isglass, mjukglass, strutglass, vaniljglass, chokladglass, lyxglass, budgetglass. Inhandlade nyss en Carte Dor - vit choklad och skogsbär och mumsade i mig hur mycket som helst. Världens bästa sommarmiddag!

Vilken glass är er favvo?

       2010-07-13 / 18:45:30
      Vardag /  Kommentera

Plockepinn

Varit i S mormors gamla lägenhet och plockat hem lite prylar. Bland annat ett fint lapptäcke och två vaser. Nu sitter vi i lägenheten igen och väntar på att J och J ska dyka upp så att vi kan åka och bada. Får se om det blir något simmande idag då jag fortfarande har väldigt ont i benen :(.

Ikväll är det fest hos Micke, får se om vi går över dit en snabbis och säger hej. Måste bara ner till systemet först, haha!
       2010-07-13 / 14:56:17
      Vardag /  Kommentera

Godmorgon Världen, ska vi leka?

Kändes som att vakna upp i ett tält imorse; alldeles kvavt och varmt. S var mysig och jag var helt otaggad för att det var varmt så han fick ligga kvar i sängen och svettas själv medan jag gick upp. Haha!


Låg och tänkte på gamla minnen igårkväll. Fina minnen från förra sommaren då man låg utomhus i solen och lyssnade på musik och bara var. Och när man köpte några öl och satt i stadsparken. Eller förra vintern då puben Williams var mitt andra hem och jag lärde känna hur många fina människor som helst. Jag saknar äventyr. Saknar mitt-i-natten-bus och allt som hör till. Det är inte så att jag inte trivs med att vara tråkig och vardaglig, det är väldigt lugnt och bekvämt. Men ibland, bara någon gång ibland, skulle jag vilja ge mig ut på äventyr igen.
Ni vet, vara lite full-i-fan och leka omkring.


       2010-07-13 / 10:46:46
      Blue /  Kommentera

Tack för idag, slut för idag

Åh, vilken lång och varm och härlig dag det varit idag. Är helt slut nu dock. Ligger i sängen med Johnny och väntar på att S ska komma och göra oss sällskap. Idag matades ormarna, Cornelia gjorde värsta attacken mot sin redan döda mus. Det såg ashäftigt ut! Nu ligger alla tre (Nova, Cornelia och Sylvester) åter i terrariet och lär vara koma-ormar i några dagar. Godnatt!
       2010-07-13 / 01:28:45
      Vardag /  Kommentera

Dagens outfit + sol&bad!

Dagens outfit består av rödsvart BH från Lindex. Gula shorts från NewYorker
Samt random navelsmycke


Precis kommit tillbaka från badet! På grund av mina mystiska ilningar i benen så simmade jag inte men jag låg i det långgrunda vattnet och solade istället. S, J och J badade däremot och lekte vattenkrig (även mot mig, fastän jag inte riktigt var helt taggad på den idén) Så nu har dem lekt av sig i alla fall, vilket är bra. Kanske man inte behöver oroa sig för diverse bus på ett tag. Jag har dessutom fått lite lite lite färg idag! Man kan se en svag rand där shortsen suttit, Kors i Taket!
Nu tänker jag ta en glass och sätta mig halvnaken på balkongen. Ciao!
       2010-07-12 / 17:00:08
      Dagens Outfit /  Kommentera

Dreamcatcher

Jag drömmer så underliga drömmar jämt. Inatt fanns där bland annat en lång bussresa som involverade ett stulet gult rabattbusskort (som inte finns egentligen), en telefon som även var en fantastisk vibrator, en enorm fest samt ett mat-tält fyllt med hur mycket jordgubbspaj som helst! Jag borde verkligen pallra mig iväg till någon form av drömtydare, med risken att han/hon blir galen och behöver läggas in på psyket. ^^ Nu blir det frukost i form av knäckemackor med räkost och tomat. Ciao!
       2010-07-12 / 10:36:26
      Vardag /  Kommentera

Dagens outfit

Dagens outfit består av så lite kläder som möjligt som ni ser. Alltså:
Svart BH från Lindex
Shorts (avklippta jeans) som är hundra år gamla.
       2010-07-11 / 21:48:30
      Dagens Outfit /  Kommentera

Kvävande hetta.

Herregud vad varmt det är! Det är kvavt, fuktigt, svettigt, vindstilla. Jag skymtar dock ett stort mörkt moln vid horisonten så jag ber till vädergudarna att det blir ett ordentligt regn-och-åskoväder inatt. Alla djur är helt utslagna och Johnny sover som vanligt som ett mongo.

Blir nog att stanna inne resten av kvällen. Här har vi i alla fall fläktar, iskall päronsaft och glass. Även chips, jordnötsringar och godis. Sweet!
       2010-07-11 / 21:03:51
      Vardag /  Kommentera

Rest and Digest

Precis ätit en mumsig middag bestående av kött, färskpotatis och bea! Nu är jag så mätt att jag nästan storknar i soffan. Vi ska snart gå iväg till en av S bekanta, mest för att säga hej. Blir spännande att se om benen orkar. Blir alltid helt död efter att jag ätit, you know efter-maten-koma! Det heter egentligen "det parasympatiska nervsystemet" även kallat Rest and Digest. Där lärde ni er något nytt :)
       2010-07-11 / 17:23:40
      Vardag /  Kommentera

Salt & Pepper



Fruktansvärt söta Salt och PepparKar från Bluebox
(som ni kanske förstår är detta en av mina favoritplatser att hitta fina prylar ifrån!)
Jag tycker att det är de små detaljerna som gör ett hem, om man ändå hade råd att handla något någon gång också. Dags att skaffa jobb!
       2010-07-11 / 16:10:19
      Vill ha /  Kommentera

Ny Design

Världens bästa Rora fixade den nya designen! Jag är mycket mycket nöjd och hoppas att ni också är det.
Hjärtligt tack! <3

Johnny åt precis upp sin första fluga, med lite hjälp såklart då S halvdödade den med flugsmällan. Det är någonting skumt med min iPhone idag då den krånglar med uppkopplingen hela tiden. Dags att ringa Telenor kanske och fråga vad dem håller på med.
       2010-07-11 / 15:48:42
      Vardag /  Kommentera

Fotosöndag: Tema Självporträtt

Mitt bidrag till Fotosöndags tema: Självporträtt.

       2010-07-11 / 14:12:20
      Foto & Bild /  Kommentera

Walk the line

       2010-07-11 / 00:35:11
      Foto & Bild /  Kommentera

Effektivt Socker

Kvällen är varm. Det är så skönt när man kan gå ute i bara shorts och linne fastän klockan är 22. Vi har precis varit ute på en promenad och brottats med myggen. Eller ja, det är bara jag som tvingas brottas med dem. S kommer undan av någon konstig anledning. I guess I'm sweeter than he is!



Hela dagen idag har i princip spenderats med att städa, städa, städa och kasta, kasta och möblera. Det är bara lite skräp kvar som ska kastas och sedan är vi faktiskt klara. En mycket effektiv lördag, må jag säga. Kvällen kommer bli lugn och skön framför TV:n med päronsaft och sega chips från igår. Jag önskar att jag hade godis. Give Candy!
       2010-07-10 / 22:45:00
      Vardag /  Kommentera

H&M - give!

Var inne på H&M's hemsida och hittade små guldkorn som jag skulle kunna döda för att få ha i min garderob. Klänningen är en stor favorit, särskillt ihop med de svarta skorna. Åh, fint fint fint!
       2010-07-10 / 16:50:57
      Vill ha /  Kommentera

Bland mygg och musik vid Gammelgården

Igårkväll var vi nere vid Gammelgården en stund. Det var någon form av sommarfirande där med öltält och en spelning med bandet Too Much Monkey Business. Vi gick inte in på området men satt utanför bland myggen och spanade på alla medelålders män och kvinnor i jeans och för mycket smink. Senare mötte vi upp Joel och Johan och satte oss hemma med lite dricka och musik. Blev dock en tidig kväll för min del - somnade runt klockan två.

Idag är det kvävande varmt utomhus så både jag och S ligger inne i soffan under vår fantastiska takfläkt. Får se om man kanske kommer iväg och badar idag. Bergstäkten borde ha blivit mycket varmare nu än sist jag badade där. Kvällen har inte planerats än och det är lika bra det, man ska vara öppen för förslag som man säger



Kisses!

       2010-07-10 / 16:41:20
      Festligheter /  Kommentera

Neat and Clean

Efter att ha städat köket, vardagsrummet och sovrummet har jag gjort mig förtjänt av en kall cider. Solen riktigt bränner utomhus och jag trivs bra här under fläkten. Vad kvällen bjuder på för överraskningar vet jag inte ännu, S är och badar med två stycken J och jag ska väl försöka torka golven snabbt innan dom kommer tillbaka.

Som jag skrev igår så ska jag arbeta som funktionär på Uppsala Reggae Festival och för er som inte riktigt vet vad URF är för något så klicka in här, där står allt ni behöver veta. Kanske ses vi i vimlet?

Nä, en cider och sen blir det torka golven.
Ciao!

       2010-07-09 / 17:28:03
      Vardag /  Kommentera

Johnny the Rocker

Det här är min älsklingsunge Johnny.
Han vill alltid vara med och mysa, oavsett vad man gör.

       2010-07-08 / 23:44:35
      Vardag /  Kommentera

Uppsala Reggae Festival

Den här dagen har endast spenderats genom att äta och röka och powernapa. Skön torsdag. Fick reda på att jag kommer jobba som funktionär på Uppsala Reggae Festival (URF) nu i augusti. Ska bli rätt roligt, då blir det åtminstone en festival i år. Extra skönt att den faktiskt är i ens hemstad så att man kan åka hem och duscha om man tröttnar på campinglivet!

Är det någon av er som ska dit?
       2010-07-08 / 23:07:57
      Musik & Låttexter /  Kommentera

Muzic: Joshua Radin

I'd rather be with you, say you want the same thing too
With you beside me I no longer fear

S har somnat i soffan. Joshua Radin spelar på Ellen DeGeneres och tänkte passa på att tipsa om honom. Han är en otroligt duktig musiker med en vacker röst och vackra texter. Så - Joshua Radin, alltså. Min personliga favorit är "I'd rather be with you", men å andra sidan är alla hans låtar bra.



       2010-07-08 / 13:40:39
      Musik & Låttexter /  Kommentera

A few of My favourite things

Efter en mellanlång kvällspromenad bland mygg och knott är vi åter hemma. Som vanligt är promenaderna bland det bästa jag vet med mig och S; att vi kan gå omkring bara vi två och bara prata om allt och ingenting. Gå balansgång, hitta stora kryp, planera bus och slå för gula bilar. Känns som att jag hittat rätt. Kan det vara så?
       2010-07-07 / 23:41:38
      Vardag /  Kommentera

I want so bad.

Söta hörlurar i form av nyckelpigor. <3 Hittas på hos Bluebox.


Fin nyckelring som dessutom får en speciell plats när man är hemma. Hittas också hos Bluebox.
       2010-07-07 / 22:11:56
      Vill ha /  Kommentera

ShoppingSpree

Är numera två nagellack, ett par shorts, två linnen och ett läppglans rikare. S fick två linnen och en t-shirt också, så nu är vi nöjda. Åkte iväg lite snabbt till Bergstäkten och badade när vi kom hem och snart ska vi gå ut på en promenad i kvällssolen.



Jag trivs bra här. <3
       2010-07-07 / 21:32:53
      Vardag /  Kommentera

Summer in the City

And I will annoy you, with every breath
until you decide to wake up


Det är alldeles lagom varmt ute idag och jag och världens finaste S ska ner till stan och inhandla ett linne till herrn och ett nagellack till damen. Känner jag mig själv rätt så lär det säkerligen inhandlas ännu mer saker som egentligen inte behövs, men man lever bara en gång och den gången är nu.

S står i duschen just nu och jag vill smyga in till honom för han är så mysig när han är alldeles blöt och rufsig i håret. Men då kommer vi nog aldrig komma iväg in till stan, så lika bra att låta bli. Well, snart går tåget.


       2010-07-07 / 13:14:04
      Vardag /  Kommentera

Whispers

Varit en mulen dag. Har inte alls varit på topp, mest legat i soffan och gjort ingenting. Känner mig mycket ensam. Ensam i mig själv, det är svårt att förklara. Lyckades få i mig lite kebabrulle idag vilket är bra.

Förstår inte vad det är för fel på mig, har tappat lusten och orken. Vill bara sova och röka. Känns som att jag tappat någonting av mig själv, som att det saknas en pusselbit. Jag fungerar inte normalt längre och det stör mig, och det krävs så mycket energi för att hålla skenet uppe. När jag ligger i mörkret i sovrummet brukar jag viska ut i tomma intet att "ge mig ork, ge mig lust, ge mig livet".

Kanske hör någon mig.
       2010-07-06 / 20:28:47
      Blue /  Kommentera

Fotosöndag - ett tema i veckan, dina tolkningar



Är du fotointresserad? Känner du för att ta dig an en utmaning i veckan? Kika in Fotosöndag!


Fotosöndag startades för bara några månader sedan och har redan över 140 medlemmar. Fotosöndag går ut på att man varje vecka får ett tema att fota utifrån (exempelvis: gatufoto) och på söndagen publicerar man sitt fotografi på Fotosöndags grupp på Flickr.com.

Man kan även följa Fotosöndag på Twitter och på deras blogg som du hittar här. <-- <3 På bloggen hittar du även mer information om hur allting går till.

Det bästa med fotosöndag är att det inte krävs någon spexig och dyr utrustning, utan det är inspirationen som räknas. Jag själv fotar med min iPhone, vissa med en enkel kompaktkamera och andra med nyare systemkameror. Men det spelar ingen roll om du är amatör eller proffs! Alla får vara med!

Tidigare tema har bland annat varit: gatufoto, paus och blue. Det finns inga gränser, bara fota och dela med dig och ta del av andras tolkingar och ideér.

Tveka inte! Vi ses där!


       2010-07-05 / 22:44:04
      Nova Tipsar /  Kommentera

BlogLovin

Följ min blogg med bloglovin

Nu kan man följa mig på BlogLovin. <3
       2010-07-05 / 22:19:41
      Nova Tipsar /  Kommentera

Just a little dust

Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard


Solen börjar sänka sig ner bakom träden och det börjar äntligen bli lite svalare ute. Tillräckligt i alla fall för att kunna sitta på balkongen utan att få värmeslag. Jag tycker om att sitta utomhus och titta på människor som går förbi, se liv och rörelse. Bara titta på dem när dem är vardagliga och normala. Försöka tänka mig in i deras liv bara för att för en stund glömma mitt eget för en stund eller två. Det är skönt med en paus från sig själv ibland.

Känt mig lite sorgsen idag. Vet inte om det är värmen eller om det är på grund av mina 13 timmars sömn inatt. Men det är någonting som sliter i mitt huvud. Kan inte sätta fingret på vad det är heller, vilket är ytterst störande. Kanske är det ingenting särskillt. Bara lite damm som kliar. Eller en skruv som sitter löst.

       2010-07-05 / 21:29:09
      Blue /  Kommentera

Change of life

Förändring kan vara härligt, skönt och alldeles alldeles för jävlig... Jag har länge haft svårt med förändring. Jag känner mig lätt otrygg och osäker i ovana situationer. Har svårt att öppna mig för nya människor och om jag väl släppt in en person vill jag inget hellre än att behålla denna för resten av livet. Men det är svårt att hålla i en person så länge, svårt att få en person att stanna. För många vill se världen, vill komma nära fler, vill kyssa flickor och uppleva saker långt långt borta. Och då är förändringen ett faktum. Då finns det ingenting man själv kan göra förutom att le artigt och säga att "det är okej, hoppas du blir lycklig, vi ses".

Även fastän det enda man vill är att be på sina bara knän att "snälla stanna, lämna mig inte här, jag dör utan dig".
       2010-07-05 / 20:14:32
      Blue /  Kommentera

Free Spirit

Varit lite väl osocial i helgen kanske, men lite fritid måste man ha. (Jag har nog egentligen alldeles för mycket, men detaljer.) Det är fruktansvärt varmt och kvavt idag och inte nog med det så har jag dessutom feber. Värdelöst.

Helgen har spenderats med S (såklart) och Samuel och Andrea som kom förbi i fredags och lekte lite. Vi satt mest och pratade, lyssnade på musik och drack Kir. Vi var ute och promenerade lite på natten också för att det var så svalt och härligt.

Nova (en av våra tre majsormar) ömsade skinn inatt, så nu är hon ny och fräsh igen. Haha!

Där är hennes ömseskinn. Man får verkligen in insikt i hur stor hon egentligen är. FinSnoken. <3
       2010-07-04 / 15:20:35
      Vardag /  Kommentera

Four legs, no more!

I majoriteten av inläggen jag skrivit så har jag inga blankrader eller styckeindelning, tänkte bara säga att det är för att jag skriver från min iPhone i webbläsaren Safari. Har inte tagit hem någon bra blog-app än. Någon som bet någon som funkar bra och är kompatibel med blogg.se? I övrigt så är det en fin sommarkväll. Sitter på balkongen och dricker Kir - billigt och gott! Vet inte riktigt vad kvällen har att erbjuda än, men vädret är priceless så jag och S kanske går ner och sätter oss vid en brygga här i närheten och bara njuter. Så länge det inte är så himla mycket mygg så! Och på tal om insekter; jag har försökt få S att förstå att alla djur/insekter som har fler än fyra benär äckliga. Om någon kan motbevisa mig är det bara att komma fram och visa mig! För jag kan inte hitta en enda att som är det minsta trevlig om det involverar fler är fyra ben.
       2010-07-02 / 21:10:53
      Vardag /  Kommentera

Strawberry Summer

Har haft en helt fantastisk dag i solen tillsammans med Effie och Cess. Drack lite kaffe med lillebror också innan han åkte iväg till Stockholm över helgen. Var dessutom duktig och fick arslet ur vagnen och gå till soc så nu får jag pengar på måndag - finally! Det luktar jordgubbar på tåget och jag vill vara utomhus jämt när det är så fint väder. Sommaren är verkligen min årstid då jag blommar ut ordentligt och verkligen trivs överallt. Jag svettas hellre än att frysa och jag önskar att det kunde vara såhär ljust året om. Jag önskar även att jag också hade två litet jordgubbar som tjejen platsen bredvid mig har... Vågar man fråga om hon bjuder på en?
       2010-07-02 / 17:28:57
      Vardag /  Kommentera

Morning Glory

Sitter på tåget mot den stora staden. Ja, Uppsala alltså. Har ett mission som involverar Skatteverket och socialkontoret. Och ingen frukost hann jag äta heller. Dumt! Lyssnar på Raymond och Maria, trodde att dom var något form av plojband men vissa låtar är riktigt mysiga. Tummen upp! Det är fantastiskt fint väder idag och det enda jag vill är att sitta på bryggan i solen med cess och dricka skogsbärsvatten. Precis som förra sommaren. Funderar fortfarande på huruvida jag ska åka till Arvika eller inte... Hm...
       2010-07-02 / 12:07:52
      Vardag /  Kommentera

FeelGood

Nybäddade lakan i sängen. Nytorkat golv. Nydammat. Åh, jag älskar att gå och lägga mig när det luktar sköljmedel och rent överallt. Imorgon ska jag åka in till stan och lämna in papper till Soc, vilket jag egentligen skulle ha gjort typ förra måndagen, men som vanligt är jag värdelös och kommer inte iväg. Fail by me.

Tack för övrigt till Rora som ska trixa lite med min bloggdesign, (hennes blogg hittar ni här) så snart kommer ni förhoppningsvis att mötas av ett nytt yttre på Bandit Nova.

Godnatt.
       2010-07-01 / 23:30:03
      Nova Tipsar /  Kommentera

Evening sun

Kvällssolen värmer mitt ansikte. Har en alldeles lagom och bekväm trötthet i kroppen. Det är lugnt ute i bygden ikväll, vilket är ovanligt. Inga barn som cyklar, inga mopeder som kör, inga hundar som skäller. Jag trivs så bra i lugna vatten; där det oftare är tyst än högljutt, där det oftare går långsamt än fort. I lugnet trivs jag som bäst, i alla fall när så mycket varit kaos och panik tidigare. S och jag ligger i varsin del av soffan och zappar mellan CSI, Spiderman 3 och Poltergeist. Efter all städning idag är vi båda rätt slöa nu. Men Cornelia, en av våra tre majsormar, är pigg och ringlar omkring i terrariet. Hon är så fin, röd albino, född 1998. Ska lägga upp lite bilder på dem alla någon dag framöver.
       2010-07-01 / 21:52:50
      Blue /  Kommentera

Nightmares

Som vanligt har jag sovit i ungefär 12 timmar. Vaknade av att Johnny satte klorna i mitt ansikte och ville mysa. Det ville inte jag. S är på jobbet och kommer inte hem förrän om en timme ungefär så nu måste jag göra mina egna mackor till frukost vilket är lamt.
Drömde massa mardrömmar inatt. Drömde om våld, om eld, om blod, om poliser och brandbilar och ambulanser, om döden. Vaknade och grät minst tre gånger. Förstår inte varför jag alltid drömmer hemska saker. Minst en gång varje natt vaknar jag och skriker eller gråter eller både och. Är det stress?

Om en timme och en kvart ska jag vara på polisstationen och lämna min version av misshandeln. Jag vill verkligen inte gå. Hoppas att jag får kaffe i alla fall. Och kanske en kaka. Eller två.
       2010-07-01 / 11:16:56
      Vardag /  Kommentera