Kissie, hur mycket är ett liv värt?

        2011-02-03 / 15:50:34Jag snubblade över Kissies blogg av ett misstag faktiskt. Och min första tanke var att det var en skämtblogg; "Det är någon som driver med någon annan bara". Men ju mer jag läste desto mer skrämmande blev det. Hon har en läsarkrets som omfattar ungefär 15000 läsare per dag, majoriteten av dessa unga flickor i ålder 13-15 år.

Hon skriver och säger själv att hon inte vill vara någon förebild. Men inser hon inte att hon redan är det? Hon är sveriges största bloggerska just nu och har ett stort inflytande över de unga tjejer som läser. (Jag har svårt att tro dock att hon är så pass "dum" och "egoistisk" som hon verkar, men hennes förståelse för sin egen påverkan i andras liv måste verkligen kickstartas så fort som möjligt)

De senaste skriverierna har handlat om hur lite hon äter och hur smal hon är eller ska bli.
Att uppmuntra unga flickor till att banta att menat att vikten 55 kg är dålig och att man ska ha platt mage, stora tuttar (helst opererade) och använda sig av kirurgi för att uppnå sitt drömutseende.
Vad hände med älska dig för den du är och om folk inte gillar det be dom dra åt helvete?

Kissie, som egentligen heter Alexandra, är ett skräckexempel på hur internet och bloggar kan påverka andras liv.
Hon uppmuntrar just nu till självsvält, att banta till den grad att kroppens vitala funktioner kan komma att stängas av. Hon tjänar pengar på att vara så som hon är, att vara den extrema och kontroversiella bloggerskan hon utvecklats till.

Men när tonårsflickorna börjar trilla in på psykiatriska mottagningarna och tvingas sondmatas på grund av deras kroppsångest och viktpanik; då kan  vi alla vända oss till Alexandra/Kissie och applådera.


Det är henne vi har att tacka för detta.

Så, Kissie, hur mycket är ett liv värt?

KommentarerNAMN
Kom ihåg mig, tack!

MEJL:


BLOGG/URL:


KOMMENTERA:Trackback